Arenas

Restauració Plaça de Toros las Arenas

Història de las Arenas

arenas_Fotor

 

August Font i Carreras, arquitecte

1899-1900

Edificació que respon a la tipologia de plaça de braus que es va imposar a la segona meitat del segle passat. El cos principal conté l’espai per torejar, les grades, els passadissos de distribució, les comunicacions verticals i els serveis pel públic. Al seu voltant trobem una sèrie d’edificacions que acullen les instal.lacions complementàries (quadres pels toros, capella, infermeria…).

L’element més important i significatiu de l’edificació és el cos principal. Aquest consisteix en un cilindre, amb dos elements de planta rectangular adossats i que contenen les escales, que conté els passadissos de distribució que porten a les grades o “tendidos” que queden descoberts. L’anella exterior del cilindre realitzada amb maó vist està formada per tres pisos d’arcades tipus mozàrab que van disminuint la seva alçada a mida que augmenta el número de plantes siguent geminades les obertures que corresponen a la plante superior. El conjunt es remata amb una serie de marlets. Destaquen els revestiments amb rajoles vidriades de colors de les dues cúpules que rematen els cossos adossats dels que s’ha parlat abans.

L’anella interior està formada a les dues plantes superiors per una estructura de pilars de fosa i bigues metàl.liques amagades sota un revestiment de guix decorat amb motius d’estil musulmà.

Es tracta d’una obra que resumeix molt bé els elements tipològics propis del seu ús i del corrent d’admiració pels elements culturals del nord d’Àfrica que imperava en aquells moments al nostre país i una de les mostres d’aquest tipus d’arquitectura a la ciutat.

Rehabilitació façanes las Arenas

One thought on “Arenas

  1. Pingback: El Renaixement de les Arenes | GROC GRUP AMBIT

Comments are closed.